top of page

Terra Sacra

Terra Sacra is niet alleen de naam van ons geregistreerd handelsmerk, maar ook de naam die we hebben gegeven aan het land waar we in de Pyreneeën wonen en werken. Het is gelegen in de meest zuidelijke vallei van Frankrijk, dicht bij de Spaanse grens.

Mas de Cos

Is ons thuis. Het bestaat uit een groot huis, een kleiner huis en een aantal oude gebouwen. Het huis is gebouwd op de grondvesten van een 8e eeuws kasteel dat door de Catalaanse adel werd gebruikt voor de jacht. Door de eeuwen heen is het huis verschillende malen verwoest en herbouwd. Het huidige huis is in 1843 herbouwd. Het is omringd door een wild bos en bergen die behoren tot het Massif du Canigou waarvan de Pic du Canigou (2 784 m) de hoogste top is. Behorend tot de Mas is de Chapelle Ste-Cécile (809 A.D.) die deel uitmaakt van de originele 'Camino de Santiago'. Deze bevindt is op ca. 2 km afstand van de Mas en we vieren hier regelmatig ceremonies.
Het water voor de huizen en het zwembad in het midden van het bos komt uit een natuurlijke minerale bron die bij de Mas behoort.

Gìtes

Naast het grote huis zijn er twee comfortabele appartementen met elk twee slaapkamers, een kitchenette, een eetkamer en een badkamer. Hier verblijven onze gasten die voor workshops of therapie komen. Ze zijn ook te huur voor maximaal 5 personen die tijd willen doorbrengen in de natuur. Gasten van de gîtes hebben toegang tot het natuurlijke zwembad, de tuin, de berg en het bos van Mas de Cos, evenals de oude Chapelle Ste-Cécile

Zweethut

In het midden van het bos dat bij Mas de Cos behoort, is er een open ruimte waar we een grote vuurplaats hebben. We onderhouden deze ruimte met traditionele niet-mechanische gereedschappen. Dit is waar we de Temazcal of Zweethut vieren. Deze inheemse ceremonie die door het Amerikaanse continent wordt uitgevoerd, is een krachtige reinigingservaring voor alle deelnemers.
Alice heeft toestemming gekregen van een oude Noord-Amerikaanse lineage om de Inipi te gieten en heeft ook opleiding ontvangen van Mexhica-leraren Alma & Xolotl. Haar ceremonies zijn een fusie van de verschillende tradities die haar als medicijnvrouw hebben gevormd. Peter is de hoeder en bewaker van het vuur in deze ceremonies.

Apu Tour de Cos

Apu betekent 'Krachtplek' in Q'echua, de oude taal van de Inkas. In de Andes zijn dit meestal bergen. Tour de Cos is onze residente berg. Het behoort tot het Massif du Canigou en ligt in de Vallespir, de meest zuidelijke vallei van Frankrijk. In de regio komen mensen nog steeds om San Juan te vieren door een vuur op zijn top te ontsteken. In de vroegere tijden was er een wachttoren op de top waarop een brandstapel aansgestokent werd als onderdeel van een lange rij torens (zoals in 'Lord of the Rings') om de mensen in het binnenland voor aanvallen vanuit zee te waarschuwen. Vandaar de naam 'Tour de Cos'. Vanuit de top hebben we een prachtig uitzicht op het Massif du Canigou, de Vallei, de Middellandse Zee en we kunnen rechtstreeks naar Spanje kijken. Adelaars nestelen er en cirkelen regelmatig om de top.

Rivier la Fou

​Deze prachtige bergstroom is een zijrivier van de rivier de Tech die door de Vallespir naar de Middellandse Zee loopt. Het is waar we al onze waterceremonies vieren. Er is een kleine waterval met een diepe zwemplek eronder. Geweldig om te baden en energievoorwerpen te reiningen. We kunnen rondom deze magische plek de devas voelen en soms zelfs zien .

bottom of page