top of page

Evenementen

Hier vindt u de beschrijving van workshops en ceremonies die we organiseren in Terra Sacra of in Spanje, België en Nederland.

Chaka

Chaka is een quechua woord dat 'brug' betekent. Maar de Q'ero's, die de Inka-taal nog steeds in een van de zuiverste vormen spreken, zien niet de constructie die wij in ons hoofd zien wanneer dit woord wordt gesproken. Zij voegen onmiddellijk toe: sonqo a sonqo; 'van hart tot hart'. Dit is slechts een van de vele voorbeelden van waarom hun taal zo moeilijk is om te vertalen in onze logische westerse talen.
Toen wijDon Alejandro vroegen ​​naar de meest elementaire en originele leringen van zijn lijn, de Inka priesters van de hoge Andes, aarzelde hij niet; Dat zou het pad van de regenboog zijn. Dit is een leer die alle jonge mensen van hun traditie ontvangen en die herhaald wordt telkens als iemand 'van het rechte pad' afwijkt door hun eigen daden of door omstandigheden in hun leven. We leren om de zeven paden van de zeven kleuren van de regenboog te lopen,met elk zijn eigen vibratie, elk een genezing op zichzelf en elk een diepgaande verbinding met het heersende element. Deze workshop in al zijn pure maar intense eenvoud, creëert een mooie energetische brug tussen ons en de elementen, de kosmos en onze goddelijke Moeder en Vader.
Het bereidt ons voor om het regenboogpad te lopen om ons uiteindelijk over de regenboogbrug  te helpen, die ons terugbrengt naar de oorsprong, onze kosmische wortels.
Zeven kleuren, zeven paden, zeven niveaus van genezing en bewustzijn. Don Alejandro heeft ons en zijn dochter Doña Marquesa de kennis gegeven zoals het door zijn vader Don Santos Apaza werd overgedragen, Paqo en vriend en mentor van veel van de eerste Paqos die contact maakten met de westerse wereld .


 

Munay Ki
De profetieën van het oude Amerika spreken over een periode van grote transformatie en voorspellen van een nieuwe mens die op de planeet verschijnt - personen van wijsheid en kracht die vrij van angst leven en in hun eeuwige natuur verblijven, HomoLuminous.
De Rites van de Munay-Ki transformeren en verbeteren je lichtgevende energie veld. Zij zijn energieke transmissies die de wonden van het verleden genezen - de karmische en genetische programma's en overtuigingen die je hebt geërfd. Zij informeren je DNA opnieuw, zodat je een nieuw lichaam kan ontwikkelen dat anders veroudert, geneest en sterft.
Voor meer informatie: http://munay-ki.org
Peter en Alice kunnen individuele of groepsessies organiseren om te ontvangen en te leren om de rituelen door te geven.

Planten Medicijn en Kambo

Na het ontvangen van de heilige plant Huachuma (aka San Pedro) voor de eerste keer van Julian Papacho in Peru, werd Alice in de daarop volgende weken door deze zachte Grootvader in visies en dromen geroepen. Na meer trainingen in Peru samen met Peter leidt ze nu ceremonies voor kleine groepen of individuen in Terra Sacra, waar Peter de aangewezen beschermer is zoals hij door Tayta Huachuma werd geïnitieerd.
Peter en Alice leerden ook te werken met Kambo, het kikkermedicijn uit de Amazone. Zij hebben training ontvangen van Naysha Silva, medicijn vrouw uit Peru.

Zweethut

In het prachtige bos van Terra Sacra staat 'Miquiz Cuauthli', de Temazcal of zweethut begeleid door Alice, die initiaties en toestemming heeft ontvangen van verschillende lineages, en Peter, ervaren vuurman.
Geïnspireerd door de verschillende tradities, zijn de ceremonies van zuivering die hier gevierd worden, altijd een diepgaande ervaring van communie met de diepe en donkere baarmoeder van Moeder Aarde.

Haehuarikue of Depacho

Een Despacho, in Quechua 'Haehuarikue', is een offer aan PachaMama, Moeder Aarde. In het dagelijks leven maken de Q'eros deze offers voor allerlei situaties. Dood en geboorte, ziekte, dankbaarheid, verdriet of vreugde. Het zijn kleurrijke mandalas, pakketten vol geschenken en gebeden aan PachaMama en de Apu's, de geesten van haar krachtplaatsen.
Bij Terra Sacra vieren we regelmatig deze mooie ceremonies in kleine groepen.

bottom of page