Bezoek Doña Marquesa &Don Maximo 2018

Introductie Don Maximo

Dit jaar komt Doña Marquesa opnieuw naar Europa, en deze keer voor het eerst vergezeld door haar echtgenoot Don Maximo. Hoewel zij al vele jaren samen zijn en drie kinderen hebben, hebben zij pas vorig jaar hun burgerlijk juwelijk gesloten.

Daarbij hadden wij, Peter&Alice van Terra Sacra, de eer om hun ‘Hatun Padrinos’, oftewel Peetouders te zijn zoals ook vele jaren geleden voor de vader van Doña Marquesa, Don Alejandro.

Don Maximo is net als Doña Marquesa geboren en opgegroeid in Kiko, één van de nog bestaande Q´ero gemeenschappen.

Het paar woont al vele jaren in Cusco, waar hun kinderen een goede school kunnen bezoeken maar heeft een traditionele woning en vee in Kiko, waar de schoolvakanties worden doorgebracht.

Don Maximo heeft van o.a. zijn vader Don Julian de oude wijsheden a.h.w. ‘met de paplepel’ meegekregen en hij is een leerling van zijn schoonvader Don Alejandro. Hij heeft de staus van ‘Pampamesayoq’.

Nu hun 3 kinderen wat ouder zijn en door hun grootouders opgevangen kunnen worden, is hij heel erg blij om zijn vrouw te kunnen vergezellen op haar reis. Tijdens onze vele reizen rondom Cusco hebben wij hem meegemaakt als een lieve, toegewijde vriend met een open hart en vorig jaar tijdens de ‘huwelijksreis’ die wij met hen gemaakt hebben naar Bolivia hebben wij zeer genoten van de ceremonies die hij samen met Doña Marquesa uitvoerde. Zijn traditionele fluitspel maakt iedere wandeling door de bergen lichter. Wij zijn dan ook heel erg blij dat wij deze jonge Paqo mogen voorstellen aan iedereen die interesse heeft in het Inkapad.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No hay tags aún.
Follow Us
  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Google+ Black Square